Om oss

Maskiner i all ära

Men det är människorna bakom
som gör skillnaden

På Tierps Tryckeri arbetar lika många tjejer som killar som tillsammans utgör ett dynamisk team, alltid lika hungriga att anta nya utmaningar. Att trycka ligger i vårt DNA men vi nöjer oss inte med bara det. Tjänster inom grafisk formgivning och originalproduktion, produkter för våra kunders event och mässor, lager och distributionstjänster, smarta och företagsanpassade
E-handelslösningar är några exempel.

Tryckeri för alla behov men läs gärna mer om våra affärsområden:

Trycksaker, ManualproduktionEvent & MässaLager & DistributionGrafisk Design och Online Printshop

På Tierps Tryckeri huset

Utmaningar

Vår vardag kantas av dagliga leveranser av manualer till industriföretag i hela Sverige, vi ger ut vår egen annonstidning varje vecka som distribueras i östra Uppland. I samarbete med marknadsavdelningar och reklambyråer producerar vi effektiva reklamkampanjer och kreativa presentationer. Vi vill förenkla våra kunders vardag med hög service och i en kvalitet utöver det vanliga baserat på den senaste tekniken.

Att trycksaken som budskapsbärare fått utstå en allt ökande konkurrens från nya mediegrenar är ingen nyhet för någon av oss.

Trycksakens roll i fråga om medieval i ett allt mer komplext sammanhang får i större utsträckning en helt ny betydelse. I det landskapet har vi som tryckeri en stor utmaning att tillgodose den nya tidens behov av flexibilitet och snabba leveranser utan att göra avkall på kvalité och materialval

Vi tror på en tillväxt kring trycksaker med mer noggranna budskap, trycksaker som sticker ut i lägre upplagor. Tierps Tryckeri är ett företag som väljer att gå lite andra vägar. Vi har vandrat många otrampade stigar sedan slutet av 1800-talet och sett fördelarna med att gå vår egen väg. Nu tar vi ett helt nytt steg som vi vet banar väg för tryckt kommunikation i världsklass.


Först i norden

KM1 AccurioJet

Vi följer inte gamla spår och redan upptrampade stigar. Vi har gjort ett strategiskt val med den första investeringen i Norden i ett exceptionellt arkmatat inkjettryck.

Tierps tryckeri med sina 100 år i branschen har länge haft offset som stomme i verksamheten. Nu bygger de vidare för att ligga i framkant med tryckteknik och infrastruktur. Med sig på resan har de Konica Minolta och Gibon som partner. Tierps tryckeri väljer att satsa på en AccurioJet KM-1, en digitalpress i 50/70-formatet. Tryckeriet blir först i Norden med sin maskininvestering.

Tryckeri maskiner

– Att vi kan tillföra 50/70-formatet och digitaltryck – det är huvudskälen till att vi ville investera. Men också att ha en maskin som kan köra brett med olika typer av media. Jämfört med klassisk offset så ser vi fördelar med maskinens kvalitet och effektivitet. Den ger en helt annan flexibilitet som matchar vår befintliga produktion.

– För ett bolag som Tierps tryckeri så är det här en avsevärd investering. Vi är 24 anställda och omsätter drygt 30 miljoner. Men ibland gäller det att ta språng. Jag söker inte att bara förbättra lite. Det är en tuff bransch och jag ser det som att vi måste kunna ta mer än ett steg genom investeringen men vi behöver även förändra vårt sätt att tänka och agera.

Läs hela intervjun på Sign & Print

Trycksaker med snabba leveranser